måndag 14 juli 2014

Kycklinglårfilé med spenat

Ytterligare ett recept med kycklinglårfiléer. Här har jag fyllt filéerna med rosmarin, vitlök och citronzest - en kombination som alltid går hem.

4 portioner
  • 700 g kycklinglårfilé
  • 1 paket bacon
  • rivet skal av en citron
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 msk finhackad färsk rosmarin
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i
Spenat
  • 1 finhackad gul lök
  • 450 g fryst och tinad bladspenat
  • 2½ dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • lite smör att steka i
  • salt och nymalen svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samman citronskal, vitlök och rosmarin. Vik ut och putsa lårfiléerna. Salta, peppra och lägg på kryddblandningen. Vik ihop och linda en baconskiva runt varje filé
  2. Bryn filéerna snabbt i smör och stek dem klara i ugnen cirka 15 minuter.
  3. Fräs löken i smör. tillsätt bladspenaten och fräs hastigt. Häll på grädde och kycklingbuljong och låt koka samman. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg lite spenat på varje tallrik och placera kycklingen ovanpå. Servera med tagliatelle eller nykokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar