måndag 21 september 2015

Ugnspannkaka med vitkål och champinjoner



Inspirerad av japansk okonomiyaki gjorde jag idag en variant på ugnspannkaka till lunch. Recept på den äkta varianten finns också här på bloggen. (Om du vill använda ugnens långpanna behövs dubbel sats.)

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 150 g strimlad vitkål
  • 150 g champinjoner
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör till formen
  • smör eller olja att fräsa svampen i

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva champinjonerna och fräs dem i lite smör eller olja.
  3. Strimla vitkålen tunt på mandolin eller med osthyvel.
  4. Vispa samman mjölet med hälften av mjölken. Vispa ner äggen och till sist resten av mjölken.
  5. Rör ner champinjoner och vitkål i smeten. Salta och peppra.
  6. Smörj en liten långpanna eller form med smör och häll i smeten. (Formen behöver smörjas ordentligt för att pannkakan inte ska fastna.) Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.
  7. Servera pannkakan med rårörda lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar