Tisdag och fiskdag! Idag blir det stekt torskfilé med gräddkokt grönkål. Lite knaperstekt bacon ger både smak och krisp.
2 portioner
- 4 hg torskfilé
- salt och nymalen svartpeppar
- smör och rapsolja att steka i
Grönkål
- 100 g grönkål
- ½ finhackad gul lök
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 dl grädde
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 dl riven ost
- olivolja att fräsa i
Tillbehör
- ½ pkt bacon
Gör så här:
- Skölj och skär grönkålen i mindre bitar.
- Fräs lök och vitlök i lite olja och tillsätt grönkålen. Låt fräsa samman i någon minut.
- Häll över grädden och koka på svag värme ca 5 minuter.
- Tillsätt riven ost och smaka av med salt och peppar.
- Skär bacon i strimlor och stek knaprigt. Ställ åt sidan.
- Salta och peppra torskfilén och stek på medelvärme i smör och rapsolja.
- Servera fisken tillsammans med grönkål och potatis. Strö bacon över vid serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar