Måndag igen betyder vegetarisk dag. Idag blir det kikärtsbiffar serverade med tzatziki och en fräsch sallad.
2 portioner
- 1 pkt eller burk kikärter
- 1 ägg
- 2 msk ströbröd
- 2 msk finhackad bladpersilja
- 1 vitlöksklyfta
- ½ gul lök
- salt och nymalen svartpeppar
- rapsolja till stekning
|
Smakrik tzatziki |
Tzatziki
- 2 dl turkisk yoghurt
- ½ gurka
- salt
- 1 riven vitlöksklyfta
- nymalen svartpeppar
|
Forma små runda biffar, grönprickiga av persilja |
Gör så här:
- Börja med tzatzikin. Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Lägg på en tallrik och salta. Låt gurkan dra en stund och krama sedan ur vätskan som bildats. Blanda gurkraspet med yoghurt och smaka av med vitlök och svartpeppar. Låt tzatzikin stå i kylskåpet medan du gör biffarna.
- Kör lök och vitlök i matberedaren till en finhackad massa.
- Skölj kikärterna och låt rinna av. Kör ärterna i matberedaren tillsammans med lökhacket och persilja.
- Blanda med ägg, salt, peppar och ströbröd till en smet. Forma biffar ca 1 cm tjocka.
- Stek biffarna på medelvärme 2-3 minuter på var sida.
- Servera med tzatzikin och en grönsallad. Om du vill ha en stadigare måltid kan du servera ris eller ugnsbakade potatisklyftor till.
|
Stek i lite rapsolja |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar