torsdag 10 september 2015

Rostad morots- och pumpasoppa

En mustig soppa som får extra smak av att grönsakerna rostas i ugnen innan de mixas med buljongen.

 

2 portioner

  • 300 g skalad pumpa
  • 2 morötter
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • kallpressad rapsolja
  • 7 dl grönsaksbuljong eller hönsbuljong
  • 2 msk grädde
  • saft och rivet skal av ½ citron
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 1 msk finskuren basilika
  • salt och nymalen svartpeppar
Ta fram kannmixern eller använd matberedaren

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skala pumpa, morötter, lök och vitlök. Skär alltsammans i  grova bitar och lägg dem i en långpanna. Salta, peppra och ringla rapsolja över. Låt grönsakerna rosta i ugnen ca 30 minuter.
  • Koka under tiden upp buljongen med lite grädde.
  • Lägg grönsaker och hälften av buljongen i en kannmixer. Mixa blandningen slät och koka upp alltsammans tillsammans med resten av buljongen.
  • Smaka av med citron, örter, salt och peppar.
  • Servera eventuellt soppan med en klick creme fraiche eller turkisk yoghurt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar