En mustig soppa som får extra smak av att grönsakerna rostas i ugnen innan de mixas med buljongen.
2 portioner
- 300 g skalad pumpa
- 2 morötter
- 1 liten gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- kallpressad rapsolja
- 7 dl grönsaksbuljong eller hönsbuljong
- 2 msk grädde
- saft och rivet skal av ½ citron
- 1 msk hackad färsk oregano
- 1 msk finskuren basilika
- salt och nymalen svartpeppar
|
Ta fram kannmixern eller använd matberedaren |
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala pumpa, morötter, lök och vitlök. Skär alltsammans i grova bitar och lägg dem i en långpanna. Salta, peppra och ringla rapsolja över. Låt grönsakerna rosta i ugnen ca 30 minuter.
- Koka under tiden upp buljongen med lite grädde.
- Lägg grönsaker och hälften av buljongen i en kannmixer. Mixa blandningen slät och koka upp alltsammans tillsammans med resten av buljongen.
- Smaka av med citron, örter, salt och peppar.
- Servera eventuellt soppan med en klick creme fraiche eller turkisk yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar