torsdag 3 september 2015

Nötpanerad fläskkotlett




Fläskkotletter behöver en extra skjuts för att hjälpa upp smakerna. Här har jag panerat kotletterna med salta jordnötter och panko. Gräddfil smaksatt med curry och äppelmos blir en god sås. Servera kotletterna med ugnsrostade rotsaker.

2 portioner

  • 2 fläskkotletter
  • 1 ägg
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 dl panko eller ströbröd
  • ½ dl vetemjöl
  • smör och rapsolja till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar

Sås

  • 1½ dl gräddfil
  • 1 msk curry
  • ½ dl äppelmos
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ den i kylskåpet och låt smakerna mogna.
  2. Salta och peppra kotletterna. Mjöla och doppa dem i uppvispat ägg och vänd dem till sist i en blandning av panko och finhackade jordnötter. Klappa in paneringen ordentligt.
  3. Stek kotletterna i smör och rapsolja på medelvärme. Passa noga så att paneringen inte bränner.
  4. Servera kotletterna med blandade rotsaker som rostats i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Salta, peppra och ringla lite olja över rotsakerna innan du rostar dem.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar