Höst och säsong för äpplen! Då blir det också kaneldoftande äpplen i muffins.
12 stycken
- 200 g rumsvarmt smör
- 3 dl socker
- 3 ägg
- 1 dl mjölk
- 4½ dl mjöl
- 1½ tsk bakpulver
- 2 syrliga äpplen
- 1 msk socker
- 2 tsk kanel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader och ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
- Skala, kärna ur och tärna äpplena. Blanda kanel och socker med äppeltärningarna i en skål.
- Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt mjölken.
- Rör ner äppeltärningarna i smeten.
- Klicka ut smeten i muffinsformarna. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar