torsdag 17 september 2015

Äppelmuffins



Höst och säsong för äpplen! Då blir det också kaneldoftande äpplen i muffins.

12 stycken

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4½ dl mjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 msk socker
  • 2 tsk kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader och ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Blanda kanel och socker med äppeltärningarna i en skål.
  3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt mjölken.
  4. Rör ner äppeltärningarna i smeten.
  5. Klicka ut smeten i muffinsformarna. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar