måndag 15 december 2014

Kycklingfilé med pasta


En riktigt snabb vardagspasta

Det tar högst 20 minuter att få middagen på bordet!


4 portioner

  • 600 g kycklinglårfilé
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk balsamicovinäger
  • smör att steka i

Till pastan

  • 500 g fylld pasta (t ex ricotta och spenat)
  • 1 dl pesto genovese
  • 30 urkärnade kalamataoliver
  • 15 småtomater (gärna av olika sort och färg)
  • 2 avokador
  • salt till kokvattnet

Gör så här:

  1. Dela lårfiléerna i mindre bitar. Salta, peppra och bryn dem i smör. Häll på balsamicovinäger och låt kycklingen bräsera under lock tills den är klar.
  2. Koka under tiden pastan i rikligt med vatten så länge som det står på förpackningen.
  3. Dela oliver och tomater i halvor. Skär avokadon i grova bitar. Blanda den kokta pastan med pesto, grönsaker och kycklingbitar. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar