Grönkål är en god och näringsrik kålsort som förtjänar mer än att vara dekoration på julbordet. Här har jag gjort en vegetarisk lasagne med grönkål.
4 portioner
- 300 g grönkål
- 1 finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- olivolja att fräsa i
- salt och nymalen svartpeppar
- 200 g fetaost
Béchamelsås
- 25 g smör
- 4 msk vetemjöl
- 7 dl standardmjölk
- salt och nymalen vitpeppar
Till formen
- 12 lasagneplattor
- smör till formen
- ½ dl fint riven parmesanost
Gör så här:
- Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med mjölken och låt såsen koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj grönkålen noga och dela i mindre bitar och torka (använd salladsslunga). Fräs löken i olivolja, tillsätt kålen och låt fräsa en stund. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång form. Varva lasagneplattor, grönkål, smulad fetaost och sås. Låt första och sista lagret vara sås. Avsluta med riven parmesan. Grädda lasagnen mitt i ugnen cirka 50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar