måndag 8 december 2014

Grönkålslasagne



Grönkål är en god och näringsrik kålsort som förtjänar mer än att vara dekoration på julbordet. Här har jag gjort en vegetarisk lasagne med grönkål.

4 portioner

  •  300 g grönkål
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • olivolja att fräsa i
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 200 g fetaost

Béchamelsås

  • 25 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl standardmjölk
  • salt och nymalen vitpeppar

Till formen

  • 12 lasagneplattor
  • smör till formen
  • ½ dl fint riven parmesanost

Gör så här:

  1. Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med mjölken och låt såsen koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj grönkålen noga och dela i mindre bitar och torka (använd salladsslunga). Fräs löken i olivolja, tillsätt kålen och låt fräsa en stund. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång form. Varva lasagneplattor, grönkål, smulad fetaost och sås. Låt första och sista lagret vara sås. Avsluta med riven parmesan. Grädda lasagnen mitt i ugnen cirka 50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar