tisdag 9 december 2014

Teriyakilax



Laxen serveras med risnudlar, wokad broccoli och crème fraiche smaksatt med lime.

4 portioner

  • 4 laxbitar utan skinn (ca 150 g per styck)
  • 1 dl teriyakisås

Sås

  • 1 burk crème fraiche
  • finrivet skal av en limefrukt
  • salt

Risnudlar med wokad broccoli

  • 500 g broccoli
  • 1 purjolök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 msk hackad färsk ingefära
  • neutral olja till stekning
  • saften av ½ limefrukt
  • 1 msk soja
  • 1 pkt risnudlar

Gör så här:

  1. Lägg laxskivorna i en plastpåse tillsammans med teriyakisåsen. Låt marinera någon timme. Sätt ugnen på 200 grader. Stek laxen mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  2. Skär broccolin i små buketter. Skala stammen och skär den i tunna slantar. Woka broccolin i lite olja och tillsätt strimlad purjolök. Smaka av med ingefära och soja. Pressa saften av en halv lime över grönsakerna. Tillred risnudlarna enligt beskrivningen på förpackningen och värm dem tillsammans med broccolin.
  3. Blanda crème fraiche och limeskal till såsen. Smaksätt med salt.
  4. Servera eventuellt med lite extra teriyakisås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar