|
Saftig nötkaka med fyllning av äppelmos |
Redan på 80-talet fick jag pris för den här nötkakan och alltsedan dess har den funnits med på jularna hos oss.
Ingredienser
- 125 g smör
- 4 ägg
- 2 1/2 dl socker
- 4 dl hasselnötskärnor
- 2½ tsk bakpulver
- 1½ dl ströbröd
- 2 dl äppelmos
- smör och ströbröd till formen
Gör så här:
- Smält smöret och låt det svalna.
- Mal nötterna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Tillsätt smöret.
- Blanda nötter, bakpulver och ströbröd och rör ner det i smeten.
- Fyll hälften av smeten i smord och bröad form (24 cm). Grädda den knappt färdig i 15 minuter i 175 grader.
- Ta ut kakan och bred över äppelmoset och därefter resten av smeten som nu har tjocknat lite.
- Grädda klart mitt i ugnen i ca 35 minuter. Stjälp upp kakan när den svalnat något och vänd den så att ovansidan kommer upp.
|
I tävlingen hade jag en lite mindre sats |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar