tisdag 16 december 2014

Havrekakor


Ganska stora havrekakor med russin. Du behöver bara en till kaffet! Om du vill kan du utesluta russinen och i stället ringla lite mörk choklad över kakorna.


Ingredienser till 25 kakor

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl russin

Gör så här:

  1. Rör smör och socker vitt och pösigt
  2. Blanda mjöl, bikarbonat, havregryn och russin. Rör ner blandningen i smöret/sockret.
  3. Forma en rulle av degen. Plasta in rullen och lägg den i kylen så att den stadgar sig (ca 20 minuter).
  4. Värm under tiden ugnen till 210 grader.
  5. Skär rullen i 25 bitar. Lägg dem glest på 2 plåtar med bakplåtspapper. Tänk på att kakorna flyter ut.
  6. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten, annars går de lätt sönder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar