Ganska stora havrekakor med russin. Du behöver bara en till kaffet! Om du vill kan du utesluta russinen och i stället ringla lite mörk choklad över kakorna.
Ingredienser till 25 kakor
- 200 g smör
- 2 dl socker
- 1 tsk bikarbonat
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl havregryn
- 1 dl russin
Gör så här:
- Rör smör och socker vitt och pösigt
- Blanda mjöl, bikarbonat, havregryn och russin. Rör ner blandningen i smöret/sockret.
- Forma en rulle av degen. Plasta in rullen och lägg den i kylen så att den stadgar sig (ca 20 minuter).
- Värm under tiden ugnen till 210 grader.
- Skär rullen i 25 bitar. Lägg dem glest på 2 plåtar med bakplåtspapper. Tänk på att kakorna flyter ut.
- Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten, annars går de lätt sönder.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar