|
Färska bullar till frukost! |
Använd en muffinsplåt till de här matiga frukostbullarna.
12 stycken
- 15 g jäst
- 5 dl kallt vatten
- 2 tsk salt
- 1 dl sultanrussin eller tranbär
- 1 dl strimlade torkade aprikoser
- 2 msk linfrö
- 1½ dl grovhackade valnötter
- 1 dl vetegroddar
- 1 l vetemjöl
Gör så här:
- Smula sönder jästen i en bunke och häll över vatten och salt. Rör om och tillsätt aprikoser och russin. Tillsätt resten av ingredienserna och rör samman till en kladdig deg.
- Klipp ut 12 fyrkanter av bakplåtspapper (ca 15x20 cm). Tryck ner ett papper i en av fördjupningarna i en muffinsplåt och klicka i lite deg. Fortsätt likadant med resten. Täck plåten med en bakduk och ställ in plåten i kylskåpet över natten.
- Ta ut muffinsplåten ur kylen och låt den stå i rumstemperatur cirka 1 timme. Värm ugnen till 225 grader. Grädda bröden i 30 minuter mitt i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar