lördag 20 december 2014

Kalljästa frukostbullar

Färska bullar till frukost!
Använd en muffinsplåt till de här matiga frukostbullarna.

12 stycken

  • 15 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 dl sultanrussin eller tranbär
  • 1 dl strimlade torkade aprikoser
  • 2 msk linfrö
  • 1½ dl grovhackade valnötter
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 l vetemjöl

Gör så här:

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll över vatten och salt. Rör om och tillsätt aprikoser och russin. Tillsätt resten av ingredienserna och rör samman till en kladdig deg.
  2. Klipp ut 12 fyrkanter av bakplåtspapper (ca 15x20 cm). Tryck ner ett papper i en av fördjupningarna i en muffinsplåt och klicka i lite deg. Fortsätt likadant med resten. Täck plåten med en bakduk och ställ in plåten i kylskåpet över natten.
  3. Ta ut muffinsplåten ur kylen och låt den stå i rumstemperatur cirka 1 timme. Värm ugnen till 225 grader. Grädda bröden i 30 minuter mitt i ugnen.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar