torsdag 4 december 2014

Färsbiffar med svamp i senapssås







Rivna champinjoner sätter smak på köttfärsen. En senapssås till ger ytterligare smak. Servera med pressad potatis eller pasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

4 portioner

  • 5 hg lammfärs eller blandfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör till stekningen
Senapssås
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 dl grädde av valfri fetthalt
  • 2 msk skånsk grovkornig senap
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv champinjonerna på rivjärnets grova sida. Fräs tillsammans med den hackade löken i lite smör och låt svalna.
  2. Blanda ströbröd och mjölk och låt blandningen svälla i 10 minuter. Blanda ner färs, ägg, champinjonfräset, timjan, salt, peppar och bakpulver (bakpulvret gör biffarna lite luftigare). Blanda ihop och forma små fina biffar som du bryner i stekpanna. Låt biffarna steka klart i ugnen cirka 15 minuter.
  3. Vispa ur stekpannan med vattnet. Sila skyn. Blanda skyn med fond, grädde och senap. Låt koka någon minut och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över biffarna och strö lite hackad färsk timjan över. Servera med pressad potatis eller pasta.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar