söndag 14 december 2014

Salviakyckling



Kycklingen serveras med ugnsrostade halvor av delikatesspotatis. Potatisen kan gå i ugnen tillsammans med kycklingen de sista 30 minuterna.

 

4 portioner

  • 1 färsk kyckling, ca 1,3 kilo
  • 10 salviablad
  • 1 citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 25 g smör
Salvia och citron funkar alltid bra tillsammans

Till såsen

  • ½ dl standardmjölk
  • 1 dl grädde
  • saften från citronen
  • stekskyn
  • ev salt och nymalen svartpeppar
  • 1 tsk soja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Peta in salviabladen under skinnet på kycklingen. Skala citronen och lägg in den i kycklingen. Salta och peppra och lägg kycklingen i en ugnsfast form. Skiva smöret och lägg det ovanpå kycklingen.
  2. Sätt kycklingen  i ugnen ungefär en timme. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och att köttsaften är klar när du sticker i kycklingen vid låret.
  3. Sila upp stekskyn i en kastrull och pressa i saften från citronen. Tillsätt soja, grädde och mjölk. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar