Kycklingen serveras med ugnsrostade halvor av delikatesspotatis. Potatisen kan gå i ugnen tillsammans med kycklingen de sista 30 minuterna.
4 portioner
- 1 färsk kyckling, ca 1,3 kilo
- 10 salviablad
- 1 citron
- salt och nymalen svartpeppar
- 25 g smör
Salvia och citron funkar alltid bra tillsammans |
Till såsen
- ½ dl standardmjölk
- 1 dl grädde
- saften från citronen
- stekskyn
- ev salt och nymalen svartpeppar
- 1 tsk soja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Peta in salviabladen under skinnet på kycklingen. Skala citronen och lägg in den i kycklingen. Salta och peppra och lägg kycklingen i en ugnsfast form. Skiva smöret och lägg det ovanpå kycklingen.
- Sätt kycklingen i ugnen ungefär en timme. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och att köttsaften är klar när du sticker i kycklingen vid låret.
- Sila upp stekskyn i en kastrull och pressa i saften från citronen. Tillsätt soja, grädde och mjölk. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar