Servera med krämig risotto |
Ingredienser till 4 portioner
- 600 g laxfilé
Pesto
- rivet skal av en citron
- ½ dl rostade pinjenötter
- 1 dl basilikablad
- salt och nymalen svartpeppar
- ½ dl olivolja
Risotto
- 2 dl carnaroliris
- 1 finhackad bananschalottenlök
- 1 dl torrt vitt vin
- saften av ½ citron
- 4 dl kycklingbuljong
- 1½ dl riven västerbottensost
- 2 msk smör
- olivolja att fräsa i
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader. Mixa ingredienserna till peston. (En genväg är att smaksätta pesto på burk med rivet citronskal.)
- Dela laxen i 4 portionsbitar och lägg dem i en ugnsform. Täck fiskbitarna med pesto och tillaga fisken mitt i ugnen cirka 15 minuter till en innertemperatur på 42-45 grader.
- Fräs löken i olivolja i en kastrull. Tillsätt riset och fräs ytterligare en stund tills riset är glansigt. Tillsätt vin och citronsaft och låt det koka in. Späd med varm buljong lite i taget och koka under omrörning cirka 18 minuter. Tillsätt osten och en klick smör. Servera laxen med risotton.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar