Ett lättbakat bröd med bikarbonat och filmjölk. Passar bra på julbordet. |
Ingredienser
- 500 g rågsikt
- 1 dl sultanrussin
- ½ dl lingonsylt
- ½ dl solrosfrön
- ½ dl mörk sirap
- 1 msk bikarbonat
- ½ msk bakpulver
- 1 tsk hela fänkålsfrön
- 1 tsk hel anis
- 1 tsk salt
- ½ l filmjölk
Gör så här:
- Smörj en avlång form (2 l). Rör ihop alla ingredienserna till degen i en bunke.
- Häll den lösa degen i formen. Slå formen mot bänken så att eventuella luftbubblor försvinner. Släta till ytan, strö över lite mjöl och lägg en bakduk över. Ställ formen i kylen över natten.
- Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter. Stjälp upp och låt kallna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar