söndag 14 december 2014

Julbröd



Ett lättbakat bröd med bikarbonat och filmjölk. Passar bra på julbordet.


Ingredienser

  • 500 g rågsikt
  • 1 dl sultanrussin
  • ½ dl lingonsylt
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl mörk sirap
  • 1 msk bikarbonat
  • ½ msk bakpulver
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 1 tsk hel anis
  • 1 tsk salt
  • ½ l filmjölk

Gör så här:

  • Smörj en avlång form (2 l). Rör ihop alla ingredienserna till degen i en bunke.
  • Häll den lösa degen i formen. Slå formen mot bänken så att eventuella luftbubblor försvinner. Släta till ytan, strö över lite mjöl och lägg en bakduk över. Ställ formen i kylen över natten.
  • Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter. Stjälp upp och låt kallna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar