söndag 21 december 2014

Sigrids gokaka



Den här kakan är ett barndomsminne för mig. Sigrid hade chokladglasyr på sin kaka, men jag gillar den numera bättre utan - pröva bägge delar!

Kakan är jättebra att ha i frysen. Stekt i smör blir den en god dessert tillsammans med en fruktsallad, eller ugnsbakad frukt.

Ingredienser

  • 135 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 ägg
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl kokande vatten
  • 3 dl vetemjölk
  • ½ tsk bakpulver

Glasyr

  • 2½ dl florsocker
  • 1 msk kakaopulver
  • 1½ msk vatten

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder. Rör ner kokosflingor, mjölk och kokande vatten. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver och rör till en slät smet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad avlång form (1½ l). Grädda mitt i ugnen cirka 35 minuter.
  3. Blanda eventuell glasyr och bred på glasyren när kakan svalnat lite, men inte kallnat helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar