Den här kakan är ett barndomsminne för mig. Sigrid hade chokladglasyr på sin kaka, men jag gillar den numera bättre utan - pröva bägge delar!
Kakan är jättebra att ha i frysen. Stekt i smör blir den en god dessert tillsammans med en fruktsallad, eller ugnsbakad frukt.
Ingredienser
- 135 g smör
- 3 dl socker
- 1 dl kokosflingor
- 2 ägg
- ½ dl mjölk
- ½ dl kokande vatten
- 3 dl vetemjölk
- ½ tsk bakpulver
Glasyr
- 2½ dl florsocker
- 1 msk kakaopulver
- 1½ msk vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder. Rör ner kokosflingor, mjölk och kokande vatten. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver och rör till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad avlång form (1½ l). Grädda mitt i ugnen cirka 35 minuter.
- Blanda eventuell glasyr och bred på glasyren när kakan svalnat lite, men inte kallnat helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar