Billigt, nyttigt och gott! Servera med potatismos och en sallad gjord på tomater och hackad rödlök.
4 portioner
- 600 g strömmingfiléer
- 2 dl gräddfil
- 1 äggula
- 2 msk skånsk, grovkornig senap
Panering
- 2 dl rågmjöl
- 3 tsk salt
- smör till stekningen
Gör så här:
- Skölj strömmingen och ta bort ryggfenan. Låt strömmingen rinna av.
- Blanda samman gräddfil, äggula och senap. Lägg i strömmingen och vänd den några gånger. Låt strömmingen ligga minst en timme i kylen.
- Ta upp strömmingen och låt den rinna av på en upp och nervänd tallrik.
- Blanda samman rågmjöl och salt. Vik ihop strömmingarna så att de ser hela ut. Vänd i mjölet.
- Stek i smör i het stekpanna och servera genast.
Kanske detta recept kan få mig att gilla sill/strömming... får prova nästa gången maken gärna vill ha sill till middag ;)
SvaraRaderaSmaklig spis!
SvaraRadera