tisdag 16 december 2014

Senapsmarinerad strömming



Billigt, nyttigt och gott! Servera med potatismos och en sallad gjord på tomater och hackad rödlök.

4 portioner

  • 600 g strömmingfiléer
  • 2 dl gräddfil
  • 1 äggula
  • 2 msk skånsk, grovkornig senap

Panering

  • 2 dl rågmjöl
  • 3 tsk salt
  • smör till stekningen

Gör så här:

  1. Skölj strömmingen och ta bort ryggfenan. Låt strömmingen rinna av.
  2. Blanda samman  gräddfil, äggula och senap. Lägg i strömmingen och vänd den några gånger. Låt strömmingen ligga minst en timme i kylen.
  3. Ta upp strömmingen och låt den rinna av på en upp och nervänd tallrik.
  4. Blanda samman rågmjöl och salt. Vik ihop strömmingarna så att de ser hela ut. Vänd i mjölet.
  5. Stek i smör i het stekpanna och servera genast.

 

2 kommentarer:

  1. Kanske detta recept kan få mig att gilla sill/strömming... får prova nästa gången maken gärna vill ha sill till middag ;)

    SvaraRadera