Nu är kronärtskockorna som allra bäst. Koka skockorna och servera med citronsmör och ett gott bröd. Det smör som blir över kan du förvara i frysen och använda senare, kanske till fisk eller kött som grillats.
|
Ansade och klara för grytan |
2 portioner
- 2 stora kronärtskockor
- ½ citron
- salt
|
Vispat citronsmör |
Vispat citronsmör
- 100 g rumsvarmt smör
- skal och saft av ½ citron
Gör så här:
- Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Häll i näve salt (ca ½ dl) och citronskivor av ½ citron.
- Bryt av stjälkarna på skockorna så att en del av de grova fibrerna följer med. Putsa bladen genom att klippa av det allra översta på varje blad. Lägg skockorna i det kokande vattnet och koka ca 45 minuter. Skockorna är klara när man enkelt kan dra av ett av de yttersta bladen.
- Vispa smöret fluffigt (gärna i maskin). Blanda ner saft och skal av citronen. Lägg upp i en skål.
|
Bit av blad för blad - tillsammans med citronsmör |
|
Det bästa till sist - botten! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar