Isterband och stuvad potatis är en klassiker i svensk husmanskost. Själv tycker jag att det är godare med en kryddig lammkorv än med isterband. Du väljer själv den korv du gillar!
Ingredienser till 2 portioner
- 5 kokta potatisar
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl standardmjölk
- 2 msk smör
- salt och nymalen vitpeppar
- 2 msk hackad bladpersilja
Gör så här:
- Skala potatisen om du kokat den med skal på. Skär den i grova tärningar.
- Smält smöret och vispa ut mjölet i smöret. Späd med mjölken och koka upp under vispning. Låt koka i några minuter så att mjölsmaken kokar bort.
- Lägg i potatisen och rör om försiktigt och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda i den hackade persiljan.
- Servera med stekt lammkorv (eller den korvsort du valt) och grovmalen senap.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar