tisdag 13 september 2016

Teriyakitorsk med picklade grönsaker




Teriyakisås ger sötma som balanseras av syran i de picklade grönsakerna. Här har jag valt picklade morötter, kålrabbi, fänkål och rödlök.

Ingredienser till 4 portioner

  • 600 g torskrygg eller torskfilé utan skinn
  • 1 broccolihuvud
  • 2 msk olja
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl färdig teriyakisås
  • salt och nymalen svartpeppar

Till servering

  • kokt ris
  • picklade grönsaker (recept här på bloggen)

Gör så här:

  1. Skär torsken i stora kuber och lägg dem i en plastpåse tillsammans med teriyakisåsen. Låt marinera någon timme. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg den marinerade torsken i en ugnsform och stek ca 10 minuter i ugnen.
  3. Dela broccolin i buketter och skär i skivor. Stek hackad lök och broccoli i lite olja i en stekpanna. Salta och peppra.
  4. Blanda den stekta fisken med broccolifräset.
  5. Servera med kokt ris, de picklade grönsakerna och eventuellt lite extra teriyakisås.



Blanda den ugnsstekta torsken med broccoli och lök i stekpannan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar