Teriyakisås ger sötma som balanseras av syran i de picklade grönsakerna. Här har jag valt picklade morötter, kålrabbi, fänkål och rödlök.
Ingredienser till 4 portioner
- 600 g torskrygg eller torskfilé utan skinn
- 1 broccolihuvud
- 2 msk olja
- 2 schalottenlökar
- 1 dl färdig teriyakisås
- salt och nymalen svartpeppar
Till servering
- kokt ris
- picklade grönsaker (recept här på bloggen)
Gör så här:
- Skär torsken i stora kuber och lägg dem i en plastpåse tillsammans med teriyakisåsen. Låt marinera någon timme. Värm ugnen till 200 grader.
- Lägg den marinerade torsken i en ugnsform och stek ca 10 minuter i ugnen.
- Dela broccolin i buketter och skär i skivor. Stek hackad lök och broccoli i lite olja i en stekpanna. Salta och peppra.
- Blanda den stekta fisken med broccolifräset.
- Servera med kokt ris, de picklade grönsakerna och eventuellt lite extra teriyakisås.
Blanda den ugnsstekta torsken med broccoli och lök i stekpannan |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar