onsdag 14 september 2016

Kycklingfärsbiffar med quinoasallad och vitlöksyoghurt




Kycklingfärs är en bra produkt i kyldisken när man vill minska mängden rött kött i kosten. Här blir det goda biffar som kompletteras med smakrika tillbehör.

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 300 g kycklingfärs
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • några kvistar färsk timjan
  • salt och nymalen svartpeppar

Vitlöksyoghurt

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk mango chutney

Quinoasallad




  • 1 dl quinoa
  • 2 msk finhackad rödlök
  • ½ dl hackade valnötter
  • ½ dl pumpafrön
  • ½ dl sultanrussin
  • 1 avokado, delad i grova bitar
  • en näve grovhackad ruccola
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till vitlöksyoghurten och ställ den i kylen fram till serveringen.
  2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt övriga ingredienser och ställ åt sidan.
  3. Blanda kycklingfärsen med äggula, en skvätt vatten, vitlök och kryddor. Forma biffar och stek i olivolja 4-5 minuter på varje sida.
  4. Servera biffarna med quinoasallad och vitlöksyoghurt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar