Kycklingfärs är en bra produkt i kyldisken när man vill minska mängden rött kött i kosten. Här blir det goda biffar som kompletteras med smakrika tillbehör.
Ingredienser till 2 portioner
- 300 g kycklingfärs
- 1 äggula
- 1 msk vatten
- 1 vitlöksklyfta
- några kvistar färsk timjan
- salt och nymalen svartpeppar
Vitlöksyoghurt
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 riven vitlöksklyfta
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 msk mango chutney
Quinoasallad
- 1 dl quinoa
- 2 msk finhackad rödlök
- ½ dl hackade valnötter
- ½ dl pumpafrön
- ½ dl sultanrussin
- 1 avokado, delad i grova bitar
- en näve grovhackad ruccola
- 1 msk olivolja
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till vitlöksyoghurten och ställ den i kylen fram till serveringen.
- Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt övriga ingredienser och ställ åt sidan.
- Blanda kycklingfärsen med äggula, en skvätt vatten, vitlök och kryddor. Forma biffar och stek i olivolja 4-5 minuter på varje sida.
- Servera biffarna med quinoasallad och vitlöksyoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar