Servera rulladerna i en sås smaksatt med dijonsenap. Lägg också in lite pressgurka som tillbehör. Ugnsrosta potatisklyftor och morötter delade i långa stavar (200 grader, cirka 25 minuter).
Ingredienser till 2 portioner
- 4 skivor lövbiff (ca 350 g)
- 100 g skogschampinjoner
- ½ msk dijonsenap
- salt och nymalen svartpeppar
- smör och rapsolja att steka i
Sås
- 1 schalottenlök, finhackad
- ½ msk smör
- 1½ msk vetemjöl
- 1½ dl vatten
- 1 msk oxfond
- ½ msk kinesisk soja
- 2 tsk dijonsenap
- 1 dl grädde
- 2 msk hackad ättiksgurka
- salt och nymalen svartpeppar
Pressgurka (repris på tidigare recept)
- 1 slanggurka
- 0,75 tsk salt
- 4 msk ättikssprit, 12 %
- 4 msk socker
- 2 msk vatten
- 3 msk finhackad persilja
Gör så här:
- Börja med pressgurkan. Skär gurkan i tunna skivor på mandolin.
- Varva gurkan med salt i en skål. Täck och lägg på en tyngd. Låt stå i 30 minuter så att gurkan vätskar sig.
- Blanda ättikssprit, socker och vatten.
- Låt gurkan rinna av och lägg i en skål tillsammans med ättikslagen och persiljan.
- Riv svampen på rivjärnets grova sida och stek den i smör i en stekpanna. Salta, peppra och låt svalna. Blanda i dijonsenap.
- Fördela svampen på köttskivorna och rulla ihop. Fäst rullarna med tandpetare.
- Bryn rulladerna i en stekpanna. Salta, peppra och ta upp dem på ett fat.
- Fräs schalottenlöken med smör och rapsolja i en stekgryta. Tillsätt vatten, fond, soja, dijonsenap och koka upp. Vispa ihop grädde och mjöl och rör ner i såsen. Sjud i 5 minuter. Smaka av med salt. peppar och hackad ättiksgurka.
- Ta bort tandpetarna och lägg rulladerna i såsen. Koka på låg värme i 10 minuter.
- Servera med ugnsrostade potatisklyftor och morötter samt den inlagda pressgurkan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar