söndag 25 september 2016

Lövbiffsrullader med champinjoner




Servera rulladerna i en sås smaksatt med dijonsenap. Lägg också in lite pressgurka som tillbehör. Ugnsrosta potatisklyftor och morötter delade i långa stavar (200 grader, cirka 25 minuter).

Ingredienser till 2 portioner

  • 4 skivor lövbiff (ca 350 g)
  • 100 g skogschampinjoner
  • ½ msk dijonsenap
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och rapsolja att steka i

Sås

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • ½ msk smör
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • ½ msk kinesisk soja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl grädde
  • 2 msk hackad ättiksgurka
  • salt och nymalen svartpeppar

Pressgurka (repris på tidigare recept)

  • 1 slanggurka
  • 0,75 tsk salt
  • 4 msk ättikssprit, 12 %
  • 4 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 3 msk finhackad persilja

Gör så här:

  1. Börja med pressgurkan. Skär gurkan i tunna skivor på mandolin.
  2. Varva gurkan med salt i en skål. Täck och lägg på en tyngd. Låt stå i 30 minuter så att gurkan vätskar sig.
  3. Blanda ättikssprit, socker och vatten.
  4. Låt gurkan rinna av och lägg i en skål tillsammans med ättikslagen och persiljan.
  5. Riv svampen på rivjärnets grova sida och stek den i smör i en stekpanna. Salta, peppra och låt svalna. Blanda i dijonsenap.
  6. Fördela svampen på köttskivorna och rulla ihop. Fäst rullarna med tandpetare.
  7. Bryn rulladerna i en stekpanna. Salta, peppra och ta upp dem på ett fat.
  8. Fräs schalottenlöken med smör och rapsolja i en stekgryta. Tillsätt vatten, fond, soja, dijonsenap och koka upp. Vispa ihop grädde och mjöl och rör ner i såsen. Sjud i 5 minuter. Smaka av med salt. peppar och hackad ättiksgurka.
  9. Ta bort tandpetarna och lägg rulladerna i såsen. Koka på låg värme i 10 minuter. 
  10. Servera med ugnsrostade potatisklyftor och morötter samt den inlagda pressgurkan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar