Passa på när de svenska päronen är som bäst! Servera med en klick lättvispad vispgrädde, eventuellt med en skvätt konjak eller rom i. Vaniljglass är också gott till.
4 portioner
- 4 päron (eller 8 små päron)
- saften av 1 citron
- 1 bit färsk ingefära
- 2 dl socker
- 2 dl vatten
- rostade mandelspån
Gör så här:
- Koka ihop vattnet med socker, skivad ingefära och citron i ca 15 minuter. i en kastrull.
- Skala päronen och dela dem. Ta bort kärnhusen med ett kuljärn. Om du har små päron delar du dem inte.
- Lägg ner päronen i lagen och låt dem sjuda sakta under lock i 10 minuter.
- Dra av kastrullen från spisen och låt päronen svalna i lagen.
- Servera med grädde och strö lite rostade mandelspån över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar