söndag 25 september 2016

Ingefärspäron




Passa på när de svenska päronen är som bäst! Servera med en klick lättvispad vispgrädde, eventuellt med en skvätt konjak eller rom i. Vaniljglass är också gott till.

4 portioner

  • 4 päron (eller 8 små päron)
  • saften av 1 citron
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • rostade mandelspån

Gör så här:

  1. Koka ihop vattnet med socker, skivad ingefära och citron i ca 15 minuter. i en kastrull. 
  2. Skala päronen och dela dem. Ta bort kärnhusen med ett kuljärn. Om du har små päron delar du dem inte.
  3. Lägg ner päronen i lagen och låt dem sjuda sakta under lock i 10 minuter.
  4. Dra av kastrullen från spisen och låt päronen svalna i lagen.
  5. Servera med grädde och strö lite rostade mandelspån över.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar