onsdag 28 september 2016

Lax i ugn med spenat och parmesan




Lax i portionsbitar är snabb middagsmat som kan varieras på många olika sätt. Här använder jag genvägen med smaksatt crème fraiche.

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 bitar laxfilé utan skinn (ca 300 g)
  • 1 påse babyspenat (70 g)
  • 1 burk crème fraiche med franska örter
  • 75 g grovriven parmesan
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj spenaten och låt den rinna av. Lägg den i botten av en smord ugnsform.
  3. Bred ut crème fraiche över spenaten och lägg laxbitarna ovanpå.
  4. Salta och mal över svartpeppar.
  5. Toppa laxen med den rivna parmesanosten.
  6. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Servera med pressad potatis och picklad fänkål.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar