En enkel gratäng att servera vegetariskt eller med lite skinka eller en kryddig korv. Du kan också blanda i skinkan eller korven direkt i gratängen och få en "allt i ett"-måltid.
2 portioner
- 250 g broccoli
- 500 g blomkål
- 10 cm purjolök
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 3½ dl standardmjölk
- 1 dl riven lagrad ost
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär broccoli, blomkål i grova bitar. Strimla purjolöken tunt. Koka broccoli och blomkål mjuka några minuter i saltat vatten. Låt grönsakerna rinna av och lägg dem i en ugnsform. Strö över purjolöken.
- Smält smöret i en kastrull och rör i vetemjölet. Vispa i mjölken lite i taget och låt såsen koka några minuter så att mjölsmaken försvinner.
- Smaka av med salt och peppar och rör till sist ner osten. Häll såsen över grönsakerna.
- Gratinera mitt i ugnen cirka 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar