måndag 5 september 2016

Frukt- och fröbröd

En smakrik variant på bröd bakat med bikarbonat



Ingredienser till 2 bröd

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl grovt krossade valnötter
  • 4 tsk bikarbonat
  • 3 dl blandade hackade frukter (t.ex. aprikoser, russin, plommon)
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mörk sirap
  • ½ dl rapsolja
  • 1 l filmjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Olja två formar (1½-2 l) med rapsolja.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och rör kraftigt.
  3. Fördela smeten i de två formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 75 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar