Dumplings kan antingen serveras enbart kokta eller dessutom lätt stekta i olja. Jag föredrar att ge dem ett uppkok och därefter ge dem lite färg i stekpannan. Tidigare har jag givit recept på dumplings med lammfärs, men den här gången får det bli kycklingfärs. Jag serverar picklad rödlök och picklad fänkål till för att ge lite syra (recept här på bloggen) samt kokta och lätt saltade edamamebönor att tugga på. Två olika dippsåser får det bli. Pröva gärna också plommondippen som jag gav recept på tillsammans med "dumplings med lammfärs". Om du tycker att du vill ha en större måltid kan du servera ris till.
Ingredienser
- 400 g kycklingfärs
- 5 salladslökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 bit riven ingefära
- salt och svartpeppar
- 1 förpackning dumplingsplattor, runda eller kvadratiska (finns i asiatiska butiker)
Dippsås
- 2 msk japansk soja
- 2 msk koncentrerad äppeljuice
- ½ färsk röd chili
Sojamajonnäs att dippa i
- ½ dl majonnäs
- 1 msk japansk soja
|
Lägg fyllning på dumplingsarken och vik ihop med veckad kant |
Gör så här:
- Finhacka chilin och rör ihop den med äppeljuice och soja.
- Rör ihop majonnäs och soja.
- Skiva salladslöken tunt. Finhacka vitlöken. Rör ihop fyllningen, salta och peppra.
- Lägg ut dumplingsarken (några i taget) på en skärbräda. Lägg en klick fyllning mitt på varje ark. Pensla lite vatten på ytterkanten och vik ihop. Om du har runda ark vik till en halvmåne och forma en veckad kant. om du har fyrkantiga ark gör du ett knyte.
- Koka upp vatten och salt och sjud dina dumplings någon minut. Ställ dem på ett oljat fat.
- Stek dina dumplings i olja i het stekpanna.
- Servera dumplings med de två dippsåserna, edamamebönor, picklad rödlök och picklad fänkål.
|
Picklad fänkål och picklad rödlök passar bra till |
|
Dumplings och edamamebönor
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar