söndag 25 september 2016

Chèvre chaud med varma fikon




När det är fikonsäsong gäller det att passa på och njuta av denna fantastiska frukt. Det finns redan tidigare ett recept på chèvre chaud (gratinerad chèvre) här på bloggen, men här har jag varierat det lite. Även fikonen är varma, "chaud". Håll till godo!

2 portioner

  • 2 rostade brödskivor
  • 2 skivor chèvre (ca 1 cm tjocka)
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk grovhackade valnötter
  • 1 näve ruccola
  • 2 färska fikon
  • flingsalt
  • olivolja
  • sherryvinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 240 grader.
  2. Ta ut rundlar av de rostade brödskivorna och lägg en skiva chèvre på vardera brödskivan. Ringla över honung, lite olivolja och strö över valnötterna. Ställ på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skär ett kryss i varje fikon, men inte ända ner. Placera fikonen på plåten med brödskivorna. Ringla lite honung över fikonen.
  4. Gratinera alltsammans cirka 5-8 minuter eller tills osten fått färg. Passa noga!
  5. Lägg upp lite ruccola på 2 assietter. Placera brödskivorna ovanpå och de varma fikonen bredvid. Strö lite flingsalt över fikonen.
  6. Ringla olivolja och sherryvinäger på ruccolan runt om brödskivorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar