En vegetarisk rätt så här i svamptider. Servera med en sallad på kamutvete och guacamole med yoghurt.
Ingredienser till 2 portioner
- 1 aubergine
- 150 g färska kantareller
- 1 schalottenlök
- 1 knippe bladpersilja
- 1 dl riven lagrad ost
- smör och rapsolja att fräsa i
- salt och nymalen svartpeppar
Sallad på kamutvete
- 1 dl kamutvete
- 2 tsk koncentrerad grönsaksfond
- 5 soltorkade tomater i olja
- ½ dl hackade torkade aprikoser
- ½ dl russin
- ½ broccolihuvud
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk kallpressad rapsolja
Guacamole med yoghurt
- ½ paket frysta avokadotärningar (eller 1 färsk avokado)
- rivet skal och saft av ½ lime
- 1 dl turkisk yoghurt
- chiliflakes efter smak
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela auberginen på längden och gröp ur. Grovhacka det urgröpta innanmätet.
- Lägg auberginehalvorna på ett ugnsfat och ställ in dem mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Dela svampen. Skala och hacka löken. Grovhacka persiljan.
- Fräs svamp i torr panna tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör och rapsolja och lägg i löken. Fräs ytterligare någon minut och tillsätt auberginehacket.
- Fräs alltsammans tills det fått färg. Ta pannan från värmen och rör ner persilja, det mesta av osten och smaka av med salt och peppar.
- Fyll fräset i auberginehalvorna. Strö över resten av osten och gratinera mitt i ugnen till fin färg, ca 10 minuter.
- Koka kamutvete enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med lite grönsaksfond.
- Koka broccolin delad i mindre bitar i lite saltat vatten.
- Grovhacka tomaterna och blanda tillsammans med kamutvete och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar och ringla över lite rapsolja.
- Tina och mixa avokadon och blanda ner övriga ingredienser till en slät guacamole. Smaka av med chiliflakes och salt.
- Servera aubergine med kamutsallad och guacamole.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar