Torskryggen bakas under en sås smaksatt med parmesanost. Servera med pressad potatis och lättkokt grön sparris.
2 portioner
- 400 g torskrygg
- salt och nymalen vitpeppar
- 2 dl grädde
- ½ dl vitt vin
- 1 msk koncentrerad fiskfond
- 70 g riven parmesan
- 1 tsk maizena att reda av med
- nyskalade färska räkor att garnera med
- några dillkvistar
- citronklyftor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader och lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.
- Blanda grädde, vitt vin och fiskfond i en kastrull och koka samman till en simmig sås. Red av med maizena utrörd i lite vatten. Tillsätt hälften av parmesanosten och smaka av såsen med salt och peppar.
- Häll såsen över fisken och strö över resten av osten. Baka i ugnen cirka 20 minuter tills fiskens innertemperatur är 46-48 grader. Koka under tiden potatisen.
- Servera fisken på varma tallrikar och garnera med räkor, dill och en citronklyfta. Bjud pressad potatis och sparris till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar