lördag 24 september 2016

Ugnsbakad torskrygg med räkor





Torskryggen bakas under en sås smaksatt med parmesanost. Servera med pressad potatis och lättkokt grön sparris.

2 portioner

  • 400 g torskrygg
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 dl grädde
  • ½ dl vitt vin
  • 1 msk koncentrerad fiskfond
  • 70 g riven parmesan
  • 1 tsk maizena att reda av med
  • nyskalade färska räkor att garnera med
  • några dillkvistar
  • citronklyftor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader och lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.
  2. Blanda grädde, vitt vin och fiskfond i en kastrull och koka samman till en simmig sås. Red av med maizena utrörd i lite vatten. Tillsätt hälften av parmesanosten och smaka av såsen med salt och peppar.
  3. Häll såsen över fisken och strö över resten av osten. Baka i ugnen cirka 20 minuter tills fiskens innertemperatur är 46-48 grader. Koka under tiden potatisen.
  4. Servera fisken på varma tallrikar och garnera med räkor, dill och en citronklyfta. Bjud pressad potatis och sparris till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar