Vit pizza med potatis och chèvre
Ingredienser till en plåtstor pizza
- 25 g jäst
- 2 dl ljummet vatten
- ½ tsk salt
- 1 tsk flytande honung
- 300-350 g vetemjöl
- 2 tsk olivolja
- lite olivolja till bunken
Topping
- 1 dl crème fraiche
- 3 potatisar
- 200 g chèvre
- 2 dl riven lagrad ost
- 1-2 msk färsk hackad rosmarin
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Lös upp jästen i ljummet vatten, tillsätt salt, honung, lite olivolja samt mjölet lite i taget. Knåda degen slät (gärna i maskin). Olja en skål och lägg i degbollen. Olja också degbollen. Plasta bunken och låt degen jäsa minst en timme.
- Tvätta potatisen och torka av den, låt skalet vara kvar. Skär potatisen i tunna skivor, gärna på mandolin.
- Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och lägg den på teflongaller med bakplåtspapper eller på en varm plåt.
- Bred ut crème fraiche över degplattan. Lägg ut potatisskivorna över pizzabottnen. Smula över chèvre och hackad rosmarin. Avsluta med riven ost, salt och peppar.
- Grädda pizzan mitt i ugnen 15-20 minuter.
- Servera med en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar