tisdag 30 augusti 2016

Bondomelett




Bondomelett blir en lätt lunch om du har lite rester i kylen.

3 portioner

  • 3 kokta potatisar
  • 1 pkt bacon
  • 2 rödlökar
  • 10 körsbärstomater
  • 6 ägg
  • ½ dl mjölk
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör att steka i
  • ½ dl hackad persilja att toppa med

Gör så här:

  1. Tärna potatis, hacka lök och strimla bacon. Fräs alltsammans i smör i en stekpanna ca 5 minuter. Lägg i tomaterna delade i halvor mot slutet.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll ner blandningen i pannan över potatis lök och bacon.
  3. Rör försiktigt och fös omeletten mot mitten tills smeten börjar stanna.
  4. Avsluta med lite hackad persilja på toppen.
  5. Servera med en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar