God vegetarisk måndagssallad |
Ingredienser till 2 portioner
- 1½ dl bulgur
- ½ butternutpumpa
- 2 små rödlökar
- 2 morötter
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja att ringla över
- ½ burk kidneybönor
- 1 knippa slätbladig persilja
Vitlöksyoghurt piggar upp salladen |
Vitlöksyoghurt
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 pressade vitlöksklyftor
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 tsk olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Koka bulgur enligt anvisningen på paketet
- Skala och dela pumpan i tärningar (ca 2 cm). Skala och skär morötterna i sneda grova skivor. Skala löken och dela den i kvartar.
- Lägg grönsakerna i en ugnsform. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 20 minuter. Spola av bönorna med kallt vatten.
- Blanda ingredienserna till vitlöksyoghurten och ställ åt sidan.
- Hacka persiljan.
- Blanda kokt bulgur med bönor, rostade grönsaker och persilja. Servera med vitlöksyoghurt.
Å butternutpumpa som är så gott
SvaraRaderaAlltid gott!
Radera