måndag 29 augusti 2016

Varm pumpasallad

 

 

God vegetarisk måndagssallad
 
 

Ingredienser till 2 portioner

  • 1½ dl bulgur
  • ½ butternutpumpa
  • 2 små rödlökar
  • 2 morötter
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja att ringla över
  • ½ burk kidneybönor
  • 1 knippa slätbladig persilja


Vitlöksyoghurt piggar upp salladen


Vitlöksyoghurt

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 tsk olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Koka bulgur enligt anvisningen på paketet
  3. Skala och dela pumpan i tärningar (ca 2 cm). Skala och skär morötterna i sneda grova skivor. Skala löken och dela den i kvartar.
  4. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 20 minuter. Spola av bönorna med kallt vatten.
  5. Blanda ingredienserna till vitlöksyoghurten och ställ åt sidan.
  6. Hacka persiljan.
  7. Blanda kokt bulgur med bönor, rostade grönsaker och persilja. Servera med vitlöksyoghurt.

2 kommentarer: