måndag 1 augusti 2016

Tortelloni med svamp och paprikapesto




Lite färdigköpt fylld pasta, stekt svamp och paprikapesto blir en snabb och god lunch. Dessutom är den helt vegetarisk.

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g färsk tortelloni fylld med ost
  • 200 g färsk svamp (kantareller eller champinjoner)
  • smör och rapsolja att steka i
  • lite parmesanost att riva över vid serveringen
  • salt och nymalen svartpeppar

Paprikapesto (repris på tidigare recept)

  • 200 g grillade paprikor i ättikslag (burk)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g pinjenötter
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • nymalen svartpeppar
  • eventuellt lite salt
  • ½ dl olivolja.

Gör så här

  1. Börja med peston: Lägg paprikorna med hälften av oljan i en liten mixer eller blender tillsammans med vitlök, pinjenötter och parmesanost. Kör till en smet och smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt. Tillsätt ytterligare olivolja om peston är för tjock. Ställ in i kylen.
  2. Rensa, dela och stek svampen i lite smör och rapsolja. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  4. Blanda pasta och svamp och servera med peston och lite extra parmesan att riva över.


1 kommentar: