tisdag 2 augusti 2016

Hallonmums



Att baka i långpanna är enkelt och du får en stor kaka som räcker till många. Kakorna går också bra att frysa. Choklad, hallon och vitchoklad är en klassisk kombination!

Ingredienser till en långpanna

  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 200 g smör
  • 2 dl mjölk

Ovanpå kakan

  • 200 g färska eller frysta hallon
  • ev 2 msk socker
  • 125 g vit choklad

Gör så här:

  1. Smörj och bröa ugnens långpanna och sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och blanda med mjölken så att det svalnar.
  3. Blanda de torra ingredienser och blanda ner smör- och mjölkblandningen. Rör ner äggen ett i taget.
  4. Häll ut smeten i långpannan och strö över hallonen. Strö ev över lite socker
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 1 timme.
  6. Låt kakan kallna helt. Smält den vita chokladen i vattenbad eller i mikron. Fyll chokladen i en strut och ringla chokladen över kakan.
  7. Låt chokladen stelna och skär kakan i så stora bitar du önskar. Jag tar ut 32 kakor (4x6).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar