Hösten närmar sig, äpplena mognar, svampen står härlig i skogen och potatisen går återigen att mosa. Då blir det säsongsfalukorv till middag! Servera med potatismos.
Ingredienser till 4 portioner
- 800 g falukorv
- 1 äpple
- 1 rödlök
- 5 soltorkade tomater
- 1 dl grädde
- 3 msk skånsk grovmalen senap
- 2 hg valfri svamp (jag använde kantareller)
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 dl riven lagrad ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta bort skinnet av falukorven och skär ca 1½ cm skivor, men skär inte ända ner utan låt korven sitta ihop längst ner.
- Lägg korven i en ugnsform.
- Kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor. Skala och skär löken i tunna båtar. Dela tomaterna i mindre bitar.Fördela äpple, lök och tomater i snitten. Lägg eventuellt överblivna skivor vid sidan av korven.
- Dela svampen i mindre bitar och fräs dem i torr het panna. Tillsätt lite smör mot slutet. Blanda grädden med senap, salt, peppar och svamp. Häll blandningen över korven och toppa med riven ost.
- Ställ in formen mitt i ugnen och stek i ca 20 minuter.
- Gör potatismoset medan korven steks klart.
- Servera med en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar