torsdag 25 augusti 2016

Falukorv i säsong



Hösten närmar sig, äpplena mognar, svampen står härlig i skogen och potatisen går återigen att mosa. Då blir det säsongsfalukorv till middag! Servera med potatismos.

Ingredienser till 4 portioner

  • 800 g falukorv
  • 1 äpple
  • 1 rödlök
  • 5 soltorkade tomater
  • 1 dl grädde
  • 3 msk skånsk grovmalen senap
  • 2 hg valfri svamp (jag använde kantareller)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl riven lagrad ost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta bort skinnet av falukorven och skär ca 1½  cm skivor, men skär inte ända ner utan låt korven sitta ihop längst ner.
  3. Lägg korven i en ugnsform.
  4. Kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor. Skala och skär löken i tunna båtar. Dela tomaterna i mindre bitar.Fördela äpple, lök och tomater i snitten. Lägg eventuellt överblivna skivor vid sidan av korven.
  5. Dela svampen i mindre bitar och fräs dem i torr het panna. Tillsätt lite smör mot slutet. Blanda grädden med senap, salt, peppar och svamp. Häll blandningen över korven och toppa med riven ost.
  6. Ställ in formen mitt i ugnen och stek i ca 20 minuter.
  7. Gör potatismoset medan korven steks klart.
  8. Servera med en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar