måndag 8 augusti 2016

Ugnsbakad pasta med ratatouille och mozzarella



Efter gårdagens middag fanns överbliven ratatouille. Tillsammans med pasta och mozzarella blev det en god måndagsmiddag. Om du inte har en ratatouillerest gör du enkelt en ny omgång. Receptet hittar du i bloggen. Sök på ratatouille!

Ingredienser till 2 portioner

  • 300 g rörpasta (rigatoni eller penne)
  • ½ sats ratatouille
  • 125 g mozzarella (helst buffel)
  • 15 urkärnade kalamataoliver
  • 20 g pinjenötter (rosta dem först i torr panna)
  • ½ kruka basilika

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Korta koktiden med 2 minuter. Låt pastan rinna av men spara ca ½ dl av kokvattnet.
  3. Blanda pastan med ratatouillen. Späd med lite kokvatten.
  4. Riv mozzarellan i mindre bitar och blanda ner i pastan. Blanda också ner oliver, nötter och hälften av den grovt skurna basilikan.
  5. Häll upp i en ugnsform och baka av i ugnen ca 20 minuter. Strö över resten av basilikan inför serveringen.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar