fredag 19 augusti 2016

Krondillsstekt torkrygg med kantareller och pepparrotskräm



Några krondillskvistar fanns kvar sedan gurkinläggningen. Den kraftiga dillsmaken passar bra till fisk. De färska kantarellerna ger extra sensommarkänsla.

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g torskrygg
  • 300 g kantareller
  • 2 knipprödlökar
  • ett par kvistar krondill
  • smör och rapsolja att steka i
  • salt och nymalen svartpeppar

Pepparrotskräm

  • 1½ dl crème fraiche
  • 1½ msk riven pepparrot
  • 1 finhackad dillkrona
  • skalet av ½ citron
  • salt och nymalen svartpeppar

Topping

  • lite nyriven pepparrot
  • små plockade dillkronor

Gör så här:

  1. Börja med pepparrotskrämen. Mixa samtliga ingredienser, smaka av med salt och peppar och ställ in i kylen.
  2. Dela fisken i 2 portionsbitar. Salta fisken och låt den stå och snabbrimma i ca 10 minuter. Torka av och mal över lite svartpeppar. Stek i smör och rapsolja tillsammans med några dillstjälkar. Ös med smöret och stek tills innertemperaturen är 45 grader.
  3. Stek kantarellerna och tillsätt smör när vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar. Dela rödlöken i klyftor och vänd ner dem i kantarellerna.
  4. Servera fisken med svamp och pepparrotskräm och lättkokta vaxbönor. Toppa med lite nyriven pepparrot och små plockade dillkronor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar