Några krondillskvistar fanns kvar sedan gurkinläggningen. Den kraftiga dillsmaken passar bra till fisk. De färska kantarellerna ger extra sensommarkänsla.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g torskrygg
- 300 g kantareller
- 2 knipprödlökar
- ett par kvistar krondill
- smör och rapsolja att steka i
- salt och nymalen svartpeppar
Pepparrotskräm
- 1½ dl crème fraiche
- 1½ msk riven pepparrot
- 1 finhackad dillkrona
- skalet av ½ citron
- salt och nymalen svartpeppar
Topping
- lite nyriven pepparrot
- små plockade dillkronor
Gör så här:
- Börja med pepparrotskrämen. Mixa samtliga ingredienser, smaka av med salt och peppar och ställ in i kylen.
- Dela fisken i 2 portionsbitar. Salta fisken och låt den stå och snabbrimma i ca 10 minuter. Torka av och mal över lite svartpeppar. Stek i smör och rapsolja tillsammans med några dillstjälkar. Ös med smöret och stek tills innertemperaturen är 45 grader.
- Stek kantarellerna och tillsätt smör när vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar. Dela rödlöken i klyftor och vänd ner dem i kantarellerna.
- Servera fisken med svamp och pepparrotskräm och lättkokta vaxbönor. Toppa med lite nyriven pepparrot och små plockade dillkronor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar