söndag 7 augusti 2016

Panerade fläskkotletter med ratatouille




Fläskkotletter behöver lite hjälp av smakhöjande tillbehör. Här serverar jag dem med en kryddig ratatouille.

Ingredienser till 4 portioner

  • 4 fläskkotletter
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och rapsolja att bryna i


Ratatouille

  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul lök
  • ½ zucchini
  • ½ aubergine
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 3 msk hackade färska örtkryddor (oregano, timjan,  rosmarin)
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 2 msk finskuren färsk basilika
  • olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Börja med ratatouillen. Hacka lök, skiva zucchini och aubergine. Hetta upp olivoljan i en kastrullen och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt vitlök, zucchini och aubergine. Häll i tomater, tomatpuré, fond och hackade örter. Låt blandningen koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med basilika och ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skär några jack i kotletternas fettrand så slipper du få kotletter som reser sig under stekningen. Vispa upp ett ägg med lite vatten på en tallrik. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar på en annan tallrik. Vänd kotletterna först i ägget och sedan i mjölblandningen. Stek på medelvärme i smör och rapsolja tills kotletterna är gyllenbruna. Ställ in kotletterna i ugnen och låt dem steka klart 10-15 minuter.
  4. Servera kotletterna med ratatouillen och eventuellt med nykokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar