tisdag 23 augusti 2016

Laxgryta


 

Ingredienser till 2 portioner

  • 1 gul knipplök (eller ½ vanlig)
  • 1 morot
  • ½ fänkål
  • skal och saft av ½ citron
  • 1 msk fiskfond
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk maizena att reda med
  • 300 g laxfilé utan skinn
  • 1 dl ärter
  • 1 knippa finskuren dill
  • 1/4 kg färska räkor


Gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i tunna strimlor (tändstickor). Strimla fänkålen tunt.
  2. Fräs lök, morötter och fänkål i en gryta med smör och rapsolja.
  3. Riv citronskalet tillsätt det tillsammans med citronsaften, vatten och fiskfond. Låt alltsammans koka upp.
  4. Tillsätt grädden och låt alltsammans koka i några minuter. Red av med maizena utrörd i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär laxen i kuber (ca 3 cm) och lägg i den tillsammans med ärterna och sjud försiktigt tills laxen är klar.
  6. Rör i dill och skalade räkor.
  7. Servera med nykokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar