Laxgryta
Ingredienser till 2 portioner
- 1 gul knipplök (eller ½ vanlig)
- 1 morot
- ½ fänkål
- skal och saft av ½ citron
- 1 msk fiskfond
- 1½ dl vatten
- 1 dl grädde
- 2 tsk maizena att reda med
- 300 g laxfilé utan skinn
- 1 dl ärter
- 1 knippa finskuren dill
- 1/4 kg färska räkor
Gör så här:
- Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i tunna strimlor (tändstickor). Strimla fänkålen tunt.
- Fräs lök, morötter och fänkål i en gryta med smör och rapsolja.
- Riv citronskalet tillsätt det tillsammans med citronsaften, vatten och fiskfond. Låt alltsammans koka upp.
- Tillsätt grädden och låt alltsammans koka i några minuter. Red av med maizena utrörd i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
- Skär laxen i kuber (ca 3 cm) och lägg i den tillsammans med ärterna och sjud försiktigt tills laxen är klar.
- Rör i dill och skalade räkor.
- Servera med nykokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar