En kycklingrätt där allt tillagas samtidigt i ugnen utom såsen som du hinner göra snabbt under tiden eller strax före serveringen.
Ingredienser till 4 portioner
- 1 färsk kyckling (ca 1,3 kg)
Persiljepesto
- 1 knippe bladpersilja
- saften av ½ citron
- 20 g pinjekärnor
- salt och nymalen svartpeppar
- ½ dl olivolja
Balsamicosås
- 1 dl grädde
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl vatten
- 2 msk crema balsamico
- 1 msk kycklingfond
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 1 tsk soja
- salt och nymalen svartpeppar
Tillbehör
- 1 kg färskpotatis
- 6 knippmorötter
- 6 palsternackor
Gör så här:
- Kör ihop alla ingredienser utom oljan till persiljepeston i en blender. Tillsätt oljan i en tunn stråle. Späd eventuellt med ytterligare olja så att peston blir ganska tunn och går att pensla på kycklingen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela kycklingen i portionsbitar. Lägg kycklingen i ugnens långpanna med bakplåtspapper. Pensla kycklingdelarna med peston.
- Dela potatisen i grova bitar. Halvera morötter och palsternackor på längden och lägg dem i långpannan bredvid kycklingdelarna. Salta och peppra rotsakerna och ringla lite olivolja över. Sätt in långpannan mitt i ugnen och tillaga alltsammans ca 50 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
- Blanda samman ingredienserna till såsen och koka samman några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar