Kycklinggryta med citron och rosmarin
Ingredienser till 4 portioner
- 1 färsk kyckling (ca 1,3 kg)
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1 dl grädde
- 1 dl vitt vin
- 1 msk koncentrerad kycklingfond
- 1 citron
- salt och nymalen svartpeppar
- ett par kvistar färsk rosmarin
- 1 dl urkärnade kalamataoliver
- ½ knippe bladpersilja
Gör så här:
- Dela kycklingen i ca 8 bitar (spara skrovet till buljong). Salta och peppra bitarna.
- Bryn kycklingen tillsammans med vitlöken i smör i en stekgryta.
- Häll på vitt vin, fond, saft och rivet skal av ½ citron samt grädde. Strö över hackade rosmarinblad. Koka ca 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar.
- Tillsätt oliverna och smaka ev av med ytterligare salt och peppar. Strö över lite hackad persilja och resten av citronen skuren i bitar inför serveringen.
- Servera grytan med nykokt potatis, pasta eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar