onsdag 3 augusti 2016

Lättrimmad kolja med fänkål och tomater

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g koljafilé
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • smör och rapsolja att steka i

Grönsakstillbehör

  • 1 fänkål
  • ½ zucchini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 körsbärstomater
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja att fräsa i

Citronsås

  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl grädde
  • ½ msk koncentrerad fiskfond
  • ½ citron
  • salt och nymalen vitpeppar
  • finskuren fänkålsdill och lite finskuren vanlig dill

Gör så här:

  1. Dela fisken i två portionsbitar, salta och låt den stå i ca 20 minuter. Skölj fisken och torka av den. Mal över svartpeppar. Vik filéerna dubbla om de är tunna. Stek i smör och rapsolja och ös fisken under tiden.
  2. Skär av fänkålsdillen och spara den till såsen. Finstrimla fänkålen (gärna på mandolin). Skär zucchinin på längden i tunna skivor (också på mandolin). Skala och skiva vitlöken. Fräs fänkål, zucchini och vitlök i lite olivolja några minuter. Tillsätt tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka upp crème fraiche, grädde och fiskfond. Smaksätt med pressad citron, salt och peppar. Rör ner finskuren fänkålsdill och dill före serveringen
  4. Servera fisk, grönsaker och sås tillsammans med nykokt färskpotatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar