Lättrimmad kolja med fänkål och tomater
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g koljafilé
- salt
- nymalen svartpeppar
- smör och rapsolja att steka i
Grönsakstillbehör
- 1 fänkål
- ½ zucchini
- 1 vitlöksklyfta
- 6 körsbärstomater
- salt och nymalen svartpeppar
- olivolja att fräsa i
Citronsås
- 1 dl crème fraiche
- ½ dl grädde
- ½ msk koncentrerad fiskfond
- ½ citron
- salt och nymalen vitpeppar
- finskuren fänkålsdill och lite finskuren vanlig dill
Gör så här:
- Dela fisken i två portionsbitar, salta och låt den stå i ca 20 minuter. Skölj fisken och torka av den. Mal över svartpeppar. Vik filéerna dubbla om de är tunna. Stek i smör och rapsolja och ös fisken under tiden.
- Skär av fänkålsdillen och spara den till såsen. Finstrimla fänkålen (gärna på mandolin). Skär zucchinin på längden i tunna skivor (också på mandolin). Skala och skiva vitlöken. Fräs fänkål, zucchini och vitlök i lite olivolja några minuter. Tillsätt tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp crème fraiche, grädde och fiskfond. Smaksätt med pressad citron, salt och peppar. Rör ner finskuren fänkålsdill och dill före serveringen
- Servera fisk, grönsaker och sås tillsammans med nykokt färskpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar