lördag 27 augusti 2016

Ugnsbakade spättafiléer med pesto och spenat

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g spättafiléer
  • 2 msk pesto
  • 150 g tinad bladspenat
  • 3 salladslökar
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl majonnäs
  • saften av ½ citron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fräs bladspenaten i lite olja. Tillsätt salladslöken skuren i centimeterstora bitar. Salta, peppra och lägg blandningen i en ugnsform.
  3. Bred pesto på spättafiléerna och rulla eller vik ihop dem. Lägg dem ovanpå spenatblandningen. Salta, peppra och pressa över citronsaften.
  4. Blanda grädde, majonnäs och ost.  Häll blandningen över fisken. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Servera fisken med pressad eller nykokt potatis och en blandad sallad. Servera eventuellt med en skiva citron med svart stenbitsrom på varje tallrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar