Ugnsbakade spättafiléer med pesto och spenat
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g spättafiléer
- 2 msk pesto
- 150 g tinad bladspenat
- 3 salladslökar
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 dl riven lagrad ost
- 1½ dl grädde
- 1 dl majonnäs
- saften av ½ citron
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Fräs bladspenaten i lite olja. Tillsätt salladslöken skuren i centimeterstora bitar. Salta, peppra och lägg blandningen i en ugnsform.
- Bred pesto på spättafiléerna och rulla eller vik ihop dem. Lägg dem ovanpå spenatblandningen. Salta, peppra och pressa över citronsaften.
- Blanda grädde, majonnäs och ost. Häll blandningen över fisken. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Servera fisken med pressad eller nykokt potatis och en blandad sallad. Servera eventuellt med en skiva citron med svart stenbitsrom på varje tallrik.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar