Korv Stroganoff är en klassiker på svenska matbord - egentligen har det ju ingenting med Stroganoff att göra, men gott är det! För att få lite mer sting brukar jag ha i en klick dijonsenap och en klick skånsk senap, det gör susen.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g falukorv
- 2 gula knipplökar eller en stor gul lök
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk skånsk senap
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk chilisås
- 2 dl grädde eller gräddmjölk
- salt och nymalen svartpeppar
- smör att steka i
- 2 msk hackad persilja
Gör så här:
- Skär korven i sneda skivor och därefter i stavar.
- Skala och skär löken i klyftor.
- Bryn korv och lök i smör i en stekpanna.
- Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut, tillsätt chilisås och senap.
- Häll i grädde och låt alltsammans sjuda några minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Strö över hackad persilja.
- Servera med kokt ris och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar