fredag 24 juli 2020

Korv Stroganoff




Korv Stroganoff är en klassiker på svenska matbord - egentligen har det ju ingenting med Stroganoff att göra, men gott är det! För att få lite mer sting brukar jag ha i en klick dijonsenap och en klick skånsk senap, det gör susen.

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g falukorv
  • 2 gula knipplökar eller en stor gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk skånsk senap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk chilisås
  • 2 dl grädde eller gräddmjölk
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör att steka i
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här:

  1. Skär korven i sneda skivor och därefter i stavar.
  2. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Bryn korv och lök i smör i en stekpanna.
  4. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut, tillsätt chilisås och senap.
  5. Häll i grädde och låt alltsammans sjuda några minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Strö över hackad persilja.
  8. Servera med kokt ris och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar