lördag 25 juli 2020

Torskrygg med grönkål

Ugnsbakad torskrygg på en bädd av gräddkokt grönkål

Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g torskrygg utan skinn
  • ½ dl salt
  • ½ l vatten
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja till formen

Grönkål

  • 100 g färsk grönkål
  • 1½dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 dl riven parmesanost
  • olivolja att fräsa i
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Dela torsken i 2 bitar och blanda saltlagen. Låt torsken rimma i lagen i en halvtimme.
  2. Sätt ugnen på 140 grader. Torka av fisken. Lägg fisken i en ugnsform och ringla lite olivolja över. Mal över lite svartpeppar.  Baka av fisken mitt i ugnen cirka 20 minuter till en innertemperatur på cirka 47 grader.
  3. Skölj grönkålen noga. Skär bort mittnerven och dela kålen i små bitar. Hacka mittnerven i tunna bitar.
  4. Fräs alltsammans i olja tills kålen faller ihop. Häll över grädden och låt alltsammans koka ihop cirka 10 minuter. Tillsätt riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fisken på en bädd av grönkål tillsammans med kokt färskpotatis och lättkokta morötter.
  6. När det inte längre finns färskpotatis är det gott med pressad potatis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar