måndag 27 juli 2020

Risonirisotto med rostad blomkål




Risotto är fantastiskt gott, men om man vill ha en lite snabbare vardagsrätt är risoni ett alternativ till ris. En risonirisotto kan varieras på många sätt och är en bra bas för olika vegetariska rätter.

Ingredienser till 2 portioner

  • 1 gul knipplök eller en bananschalottenlök
  • lite olivolja att fräsa i
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1½ dl risonipasta
  • ½ blomkålshuvud
  • 100 g kastanjechampinjoner
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 msk smör
  • riven parmesan
  • 1 grovhackad tomat
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och nymalen svartpeppar



Gör så här:

  1. Hacka löken och fräs den i olivolja i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt den koka upp.
  2. Häll i risonin och låt den koka i 11 minuter. Rör då och då.
  3. Ansa och skär svampen i kvartar. Dela blomkålen i små buketter. Strimla även det gröna på blomkålen.
  4. Stek svamp och kål i olivolja. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  5. Vänd ner fräset i risotton och rör ner riven ost och en klick smör.
  6. Smaka eventuellt av med ytterligare salt och peppar.
  7. Lägg upp på tallrikar och toppa med grovt hackad tomat och parmesan, Strö över hackad persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar