Spenat och pigg citronsås ger laxen mycket smak |
2 portioner
- 150 g fryst bladspenat
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 tsk hackad färsk rosmarin
- lite olivolja att fräsa i
Citronsås
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 msk smör
- 1½ dl grädde av valfri fetthalt
- saft och rivet skal av ½ citron
- salt och nymalen vitpeppar
- ev lite maizena att reda med
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tina och fräs spenaten i lite olivolja. Tillsätt hackad vitlök och smaka av med salt och peppar. Lägg spenatfräset i botten av en ugnsform.
- Lägg på laxbitarna. Salta, peppra och strö över rosmarin.
- Fräs schalottenlöken i smör utan att den tar färg. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med citronsaft och rivet citronskal. Red eventuellt av med lite maizena utrörd i vatten.
- Häll såsen i ugnsformen och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Servera med färskpotatis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar